dimarts, 16 d’octubre del 2012

1a Correbarri de Barcelona

Marcel Coromines

Diumenge 14 d'octubre és va córrer la 1a Correbarri de Barcelona. Organitzada pel club natació atlètic Barceloneta, i amb el recolçament de l'ajuntament de la ciutat, pren el relleu de l'antiga cursa d'aquest barri marítim de la ciutat comtal. Inspirada en el Palio que es fa a la ciutat italiana de Siena, és una contesa entre els diferents barris de la urbe. A Italià la cursa és a cavall; a Barcelona corrent a peu. Cada un dels 10 districtes barcelonins tenen un equip format pels corredors que hi habiten i pels que hi simpatitzen (no s'exclou cap corredor encara que no visqui a barna). Així a banda d'una competició individual, es tenen en compte els 35 millors temps masculins i els 15 femenins per fer una classificació per barris.
Amb un recorregut força pla amb dos pendents als km 5'5 i 7, l'atleta Marcel Coromines Rierola dels Fondistes del Solsonès i representant del districte de Sant Gervasi-Sarrià va completar els 10mkm en 44.00 minuts, entrant en el lloc 334 de més de 3.000 inscrits. També va obtenir el lloc 31 del seu barri i va contribuir així a la 6a posició del seu districte.
La cursa en homes la va guanyar José Luis Blanco amb 31.53 del barri de Sant Martí que va guanyar també la classificació per districtes.
Segon va quedar Marc Sanjaume amb 34.39 i tercer Guerfal Ridha amb 34.54 ambdós de Ciutat Vella. En fèmines va guanyar Susanna Ballester amb 41.28 de Gràcia, seguida de Alexia Castillo amb 42.04 de Nou Barris i Jessica Bonet amb 42.30 de les Corts.