Sancho  Ayala,  3r  a Vilafranca.
                                                    abans de la sortida
                                                      Sancho  seguit als del Vilafranca

Sancho                       Ibrahim                Lluc
Aquest diumenge 26 de gener,  es va disputar la prova de 10 km de Vilafranca,  en la qual van pendre part 1714 inscrits per  recordar aquesta data històrica per Catalunya.
Sancho Ayala i Josep Alconchel van representar als Fondistes del Solsonès.
Dia genial per córrer, sota un sol magistral i una temperatura de 14 graus,
Amb rècord d’atletes  inscrits,  que al final ha estat de 1.505 els arribats .
La prova es va disputar en un circuit urbà de 5 km.  pels carrers de Vilafranca, al qual es va donar dos voltes, amb sortida  i arribada  a la Rambla  de Vilafranca.
A les 11 del matí es donava la sortida i els atletes enfilaven pels carrers del ràpid circuit de la cursa passan pel km 2  havia el grup de rock que animava als corredors, de fet tot el circuit va està força animat.
La sortida va ser molt ràpida i Sancho Ayala es va col.locar al grup capdavanter, sempre tibat pels corredors del Vilafranca.
El pas pel km 5, va ser  impressionant,  quatre atletes passaven a  15'50, tots lluitant per guanyar la cursa , Ibrahim Chakir(19) , Lluc Farrera  (21), Sancho Ayala(46) i Abderrazak Samaoui(20), la segona volta  va ser una bonica  lluita entre ells i al final arribava a meta en solitari el jove atleta local de 19 anys del Club Atletisme Vilafranca Ibrahim Chakir que finalitzava amb un impressionant marca de 31'07 , nou rècord local , sent la primera vegada que corria la distància , aquest jove atleta té la 3era millor marca de 3.000 obstacles d'Europa,
Segon va ser el seu company Lluc Farrera   de 21 anys, amb un temps de 31’42 minuts i tercer va entrar Sancho Ayala de 46 anys, que amb un temps de 31’48 minuts es va quedar tan sols a 5 segons de la seva millor marca en 10 km.
Quart va entrar el també corredor  promesa i campió de Catalunya de 10.000 Abderrazak Samaoui,  amb 32’09, també del Vilafranca.
Josep Alconchel va entrar al lloc 613 de la general amb un temps de 46’29 minuts.
En dones la guanyadora va ser l’atleta del Lleida  Eva Ledesma amb un temps de 37’06 minuts que es nou rècor femení de la prova.
Segona va entrar Sara Coechr   del  Runners Tarragona  amb un temps de  38’28 minuts.i  en tercer lloc va entrar Sara Prescoli  del C.A. Olesa amb un temps de 38’36 minuts.
L’últim atleta va fer un temps de 1’17 h.