dimarts, 1 de desembre del 2009

Marató de Donostia

Molt bona la participació dels Fondistes a la Marató de Sant Sebastià.

Diumenge 29 de novembre es va córrer la 32 edició de la Marató Internacional de Donostia, una marató que es qualificada com de les més ràpides, amb sortida i arribada a l’estadi d’Anoeta. El matí va començar amb vent, fred i van caure unes gotes d’aigua, però a partir del km. 14-16 el vent va parar i encara que feia fred i estava nuvolat es va córrer força bé.
El recorregut era sobre un circuit de 5.345 km (una volta) i un altre de 18.340 km. al que es donava dos voltes., (42.195 km).
Entre els participants havien corredors de 18 Comunitats Autònomes i 16 nacionalitats diferents.
La inscripcions es van tancar amb 3.040 participants, entre ells estaven 5 atletes dels Fondistes del Solsonès, Sancho Ayala, Josep Lluís Alonso, Josep Alconchel, Miquel Àngel i Joan Carles Montaner.
La sortida de la marató es va donar a les 9’00 h. Sancho Ayala sempre va anar als grups capdavanters, fins el km. 24 que va sofert una punxada al bassó esquerd que li va fer reduir el seu ritme fins el km 28 que va decidir abandonar.
Josep Lluís Alonso, Josep Alconchel, Miquel Àngel i Joan Carles Montaner, Van anar junts fins el km 23 en el que la musculatura de cadascú els va fer agafar el seu ritme més adient.
En Miquel Àngel Montaner va arribar al lloc 1.356 de la general amb un temps de 3 hores i 28 minuts, en Josep Lluís Alonso va entrar al lloc 1.602 de la general amb un temps de 3 hores i 35 minuts, en Joan Carles Montaner va arribar al lloc 1.657 de la general amb un temps de 3 hores i 37 minuts, i Josep Alconchel va arribar al lloc 1.721 de la general amb un temps de 3 hores i 39 minuts.
La marató va ser guanyada per Rafael Iglesias actual campió d’Espanya de Marató, que no va tenir cap problema per imposar-se amb un temps de 2’10’44 h., En segon lloc va quedar l’etíop Diababa Tola amb un temps de 2’17’03 h.
I el tercer lloc va ser per també etíop Workneh Tesfa amb un temps de 2’20’41 h.
En la categoria de dones la guanyadora va ser per segon any la campiona d’espanya de marató Maria José Pueyo que es va imposar amb un temps de 2’36’28 h., segona va entrar Ana Casares amb 2’43’27 h. i tercera va entrar Amada de Jesús Sánchez amb 2’47’44 h.

Des d’aquí volem felicitar la gran acceptació que va tenir la marató i agrair a tots els col·laboradors, voluntaris, organitzadors.. i sobre tot “XAPO” al gran públic.

FELICITATS A TOTS 4 PER LES MARQUES ACONSEGUIDES I ACABAR LA MARATÓ, “nois ja sou maratonians!
Ànims! al Sancho, que ja està pensant en la marató de València el pròxim mes de febrer.

86a Cursa Jean Bouin a Barcelona

En un matí perfecte per corre per la fresca que feia,a les 9h del matí es va donar la sortida al peu de les fonts de Montjuich a la cursa Open de 10kms amb la participació de més de 6.000 corredors,estan representats els Fondistes del Solsonès pel corredor Jaume Creus que amb un temps de 49:40mi. es va situar a la posició 3.055.
El primer corredor masculí en creuar la meta va ser el igualadí Roger Roca amb un temps de 31:31mi,2on el Ivan Línia i el 3er Ignacio Avila.
En dones la 1a va ser la Encarna Núñez amb un temps de 36:10mi,2a Mª Carmen Auñon i la 3a Angelica Esparza.
També hi va haver curses masculines i femenines en categories cadets i infantils i també de paraolimpics.
La darrera cursa va ser la de corredors internacionals sent els tres primers homes en aquest ordre,1er Kiprono Menjo de Kenya,2on Pol Guillen de F.C.Barcelona i 3er Driss Lakhoaja de AA Catalunya-Marroc.
En dones la 1a Natalia Rodriguez,2a Marta Dominguez i 3a Marisa Casanueva.