Donostiako XXXVII Maratoiaren antolakuntzak ziurtatzen

Hinaco Monzon "Campió d'Espanya"
                                           Sancho Ayala i Josep Alconchel a Donosti
Sancho Ayala, entra al lloc 49 de la general a  la marató de Donosti
Diumenge dia 30  de novembre  a les 9’00h es va disputar la 38na  edició de la Marató de Sant Sebastià, conjuntament amb la mitja  i la prova dels 10 km.
Entre les tres proves mes de 6.000 atletes es van aplegar a la sortida,  dels quals 5.275 van arribar a meta abans de tancar-la.
Entre ells  Sancho Ayala  a la  marató i Josep Alconchel a la mitja marató van ser la representació de la nostra Comarca.
El circuit força pla, la temperatura ideal, però  la plujeta el vent i els girs van fer que la majoria d’atletes fessin mes temps de l’espera’t.

La Marató va ser guanyada per l’atleta gallec Pedro  Nimo que no va tenir rival, i amb un temps de 2:15:57 h, es va proclamar nou campió d’Espanya de marató, segon va entrar l’atleta de Tunísia Hosni Wissem amb un temps de 2:17:59 h. i en tercer lloc va entrar el campió de l’any passat, l’atleta de l’Hinaco Monzon  Eliseo Martin amb un temps de 2:20:10h.
Sancho Ayala va entrar al lloc 49 de la general amb un temps de 2:37:55h.
Per clubs l’Hinaco Monzon del qual  forma part el nostre atleta,  va revalidar  títol de campió d’Espanya tant en absoluts com en veterans.

En dones la guanyadora i nova campiona d’Espanya de marató va ser Veronica Perez amb un temps de 2:34:45h, segona va ser Marta Silvestre amb 2:39:49h, i tercera va entrar M. Elena Moreno amb 2:40:36h.
A la marató van finalitzar 2.904 atletes.

La mitja marató va ser guanyada per Rafael Iglesias que feia de llebre a la marató, i amb un temps de 1:6:29h va ser el més ràpid en finalitzar els 21 km
En dones la guanyadora va ser Mavi Garcia amb un temps de 1:17:57h
Josep Alconchel va entrar al lloc 911 de la general, amb un temps de 1:49 h.
A la mitja marató van finalitzar 1.527 atletes.

Els 10 km van ser guanyats per Chakaib Lachgar amb un temps de 30:56 minuts en homes i per Elena Silvestre la germana de la subcampiona de marató amb un temps de 37:14 minuts.