dijous, 26 de juliol del 2012

XII CURSA DE MUNTANYA D’OSSERA

Marcel Coromines  i  Jordi  Montaner
El dissabte 14 de juliol és va celebrar la XII cursa d'Ossera, al petit poble a prop de Tuixent. Després d'un any sense fer-se, enguany s'ha modificat i endurit el recorregut de la prova, i s'ha inclòs dins el Circuit Fer de curses de muntanya.
A les sis de la tarda, prop de 120 valents inscrits, encetaven el nou circuit d'11'6 km. El recorregut començava amb un dur pendent de pujada per un corriol on es feia quasi impossible córrer (hom acabava caminant) i molt difícil avançar a altres atletes per l'estretor del sender. 4 km després es trobaven amb un tram força pla i ample per agafar de seguida una baixada vertiginosa per tarteres que posava a prova els quàdriceps dels participants i la habilitat per no acabar baixant rodolant. Uns dos km després i amb les cames engarrotades per la tensió, es tornava a la pista ampla per baixar suaument, tornar a un corriol de pujada menys dura i acabar baixant de nou a Ossera. Un circuit exigent.
La cursa va ser guanyada  per l'especialista en muntanya  de la  selecció catalana,  Xavi Espiña Martinez amb un temps de 55.07 minuts.
Segon va arribar el jove solsoní de  16 anys Sergi Brau Vilaró  que va fer un temps d’1 hora i 34 segons,  futur i ja present de l'atletisme de Solsona.
I tercer va ser Jonatan Rdez Fdez  que va fer un temps d’1 hora i 54 segons.
En dones la  guanyadora  va ser Roser Español  amb un temps d’1.09.54 h., seguida de  Carmen Millan Solà  amb 1.14.23h  i tercera  va entrar Laura Corominas Ribera  amb 1.17.31h.
Pels Fondistes del Solsonès hi van participar dos esforçats corredors, en Jordi Montaner Reig  que va entrar el 35 de la general amb un bon temps de 1.15.18 h , i en Marcel Coromines Rierola  que va arribar “reventat” a la meta en el lloc 61 amb un temps de 1.22.43h.