dimecres, 2 de maig del 2012

12è Cros d’Artés


    12è  Cros d’Artés

                                                        Alconchel, Ben Amar i Ayala

Sancho Ayala,  tercer al  cros d’Artés.
Diumenge  dia 1 de maig de 2012 a les 9’30 hores   es va disputar  l’12na  edició del cros d’Artés, un recorregut de força, com tots els crosos ,   constava d’uns  10’300 km,   per corriols i camins de bosc, un recorregut  molt entretingut.  
La cursa  pujava fins el km. 6, desprès feia una  un km. i mig  de pla i els últims 2 kms.  eren de baixada.   
Amb una participació de 300 inscrits, dels quals 295 van creuar la  línia meta.
El club  Fondistes del Solsonès va ser representat per   Sancho Ayala i  Josep Alconchel.
Sancho Ayala sortia amb el dorsal 1 com campió de l’any passat, i com uns dels  principals favorits, ja que els últims anys ha quedat   sempre en primer o segon lloc.
Des de la sortida  ja es va formar el trio capdavanter, sempre en primer lloc Otmane Ben Amar del C.A. Manresa, seguit per  Jordi Hernando del C.A. Berga i Sancho Ayala dels Fondistes del Solsonès.
Ben Amar  va  incrementar el ritme  i va començar a distanciar als companys de fuga, i amb un temps  de 35’08 minuts, es va proclama campió de la cursa d’Artés 2012.
Per darrera  en Jordi Hernando i Sancho Ayala, van tenir una lluita molt bonica que al final es va decantà a favor  del berguedà, que va entrar amb un temps de 36’52 minuts, seguit de Sancho Ayala  amb 36’59 minuts.
Josep Alconchel va entrar al lloc 158 de la general i  6t de la seva categoria,  amb un temps de 51’09 minuts.
La categoria de dones va ser molt renyida, ja que les tres primeres classificades anaven molt juntes, al final la guanyadora va ser Marta Busquets  amb un temps de 46’11.
Segona va entrar Manuela Martinez   amb un temps de 46’24 minuts, totes dos del C.A. Manresa, i tercera  va ser  la campiona de l’any passat Silvia Soler amb  un temps de 46’55 minuts.

L’últim atleta ho va fer amb  1 hora i 29 minuts.


            Pròximes Curses 

06 de maig  Mitja i Quart de Marató de Tarrega
13 de maig  Cursa Corriol de Solsona


Més informació Ribera Esports , www.atletisme.com  i 


2ª Cursa de l’ Obaga


2ª Cursa de l’ Obaga

Els fondistes del Solsonès i l’ Equip de curses i marxes, ocupen les places de podi

El diumenge 29 d’abril a Castellar de la Ribera, es va donar el tret de sortida a la 2a Cursa de l’Obaga. La cursa consta de dues distàncies, una de 12 km i una altra de 21, amb un total de 60 inscrits.

A les 9:30 es va donar la sortida als atletes de la cursa de 12 km amb una amplia participació d’atletes de Solsona i comarca. A la categoria masculina, Xavier Farré dels fondistes del Solsonès, va agafar la primera posició només començar i va entrar en primer lloc, el segon classificat va ser Gabriel Cogolludo  i en tercera posició va entrar    Paco Alonso.

En categoria femenina es va imposar  Marta Casafont   , la segona classificada va ser la Solsonina Alba Llorens  i en tercera posició Pilar Bonache dels fondistes del Solsonès.
  
A les 10:00 va començar la cursa de 21 km. En categoria masculina, un petit grup de tres corredors van començar a marcar el ritme de la cursa, fins que Sancho Ayala (fondistes del Solsonès) va imposar un gran ritme que va acabar de desmarcar-se i va entrar en solitari, polvoritzant el rècord de l’any passat. En segona posició va entrar Joan Valls (Andorra), i en tercera posició Albert Moliner ( Equip de curses i marxes).

En categoria femenina la guanyadora va ser Mavi Gil (Equip de curses i marxes), que va liderar la cursa des de els primers metres . En segona posició va entrar  Carme Aguilar i en tercera posició Imma González (Equip de curses i marxes).

Destacar que més del 60% de participants eren de la comarca del Solsonès, un indicador que ens permet veure la bona salut que té l’esport del running, tan sigui d’asfalt com de muntanya.

Felicitar a tots els atletes Solsonins per participar en una de les dues proves de la comarca i felicitar a l’organització de la cursa pel seu esforç. Per veure la classificació final de tots els corredors i temps, entreu a la pàgina: www.obaga.es .

Recordar que el diumenge 13 de Maig, es celebrarà la Cursa del Corriol a Solsona. Per inscripcions i informació: www.fondistesolsones.org.

Fondistes del Solsonès i Equip de curses i marxes